A Budapesti Értéktőzsde fontosnak tartja ezen cégek bemutatását, hogy sokszínű történeteikből mindenki megtalálja a saját maga számára a leginspirálóbbat. Hiszem, hogy közismerten innovatív nemzetként jó néhány olyan vállalkozás van az országban, amely most nem került be az ötven legsikeresebb közé – talán éppen azért, mert alapítói még most gondolkodnak azon, hogy céges formát öltsenek –, de jövőre vagy azután ide kerülhetnek majd.

A globális versenyben kulcsfontosságú, hogy Magyarországon vezető tudás-, innovációs- és termelési centrumok alakuljanak ki, és nagyszámú magyar vállalat hajtson végre szintugrást a vállalati piramisban. Jó úton haladunk céljaink felé, ezt mutatja meg ez a kiadvány is. Cél, hogy a magyarországi központú, régiós nagyvállalatok kifejlődése támogassa a fenntartható gazdasági növekedést.

Meggyőződésünk, hogy a hazai cégek növekedési céljaihoz kulcskérdés a tőkéhez és hitelhez való hozzáférés lehetősége. A Budapesti Értéktőzsde a folyamat sikeréhez a saját eszközeivel fog hozzájárulni. Küldetésünk, hogy az elkövetkező öt évben jelentősen nőjön Magyarországon a tőzsdén történő forrásbevonás, kiegészítve a jelenleg egyelőre túlsúlyban lévő banki hitelezést. A BÉT célja, hogy a versenyképes, sikeres hazai vállalatok legfontosabb platformjává váljon. Nem csak a nagyvállalatokra számítunk, az országban már most legalább 300 olyan kis- és középvállalatot azonosítottunk - ezek között a kiadványunkban is szerepel számos, - amelyek kellően stabil pénzügyi, üzleti, és menedzsment háttérrel rendelkeznek, növekedési kilátásaik pedig kiválóak. A bemutatott vállalatok sikere egyben az ország javát is szolgálja, mivel a gazdaság- és a foglalkoztatás növekedéséhez is az átlag feletti szinten járulnak hozzá. Reméljük, hogy számukra a tőkepiaci jelenlét akár kötvény-, akár részvénykibocsátás formájában rendkívül előnyös lehet egy bizonyos ponton.

A cégek a tőzsdei megjelenéssel, átláthatóbb működést és hatékonyabb vállalatszervezést vállalnak. Mindez pedig a növekedési szemlélet erősödését hozza. Erősödik a márka ismertsége, és az üzleti partnerek bizalma , ami jótékonyan hat a cég eredményére is. A tapasztalatok szerint a tőzsdén jegyzett társaságok előnnyel indulnak a képzett munkaerő megszerzésében és megtartásában is, hiszen a munkavállalók szívesebben csatlakoznak egy olyan társasághoz, amelynek részvényei minden nap nyilvánosan megmérettetnek, illetve a társaság képes megfelelni a tőzsdei jelenléttel járó követelményeknek.

Ugyanakkor nemcsak a munkavállalók, mi mindannyian büszkék vagyunk azon cégekre, akik bizonyítják: a magyar vállalkozók sokra képesek. A célunk, hogy egyre több versenyképes, a nemzetközi piacon is helytálló cég működjön a magyar gazdaságban. Ilyen társaságokat mutatunk be most Önöknek, olyan inspiráló történeteket, akiknél nem csupán óhaj maradt a folyamatos, piaci alapokon nyugvó bővülés.

Bízunk benne, hogy a sikervállalkozások – a kiadványon innen és azon túl is – a tőke- és adósságoldalon is megtalálják a piaci verseny előnyeit. Mi ott leszünk, rajtunk nem múlik majd!

Tekintse meg a 2016-os BÉT50 kiadványban szereplő vállalatok képgalériáját.