A meghatározó magyarországi multik – Audi, GE, Opel, LuK, Sapa – mind az IVM megrendelőinek a sorát gyarapítják. Rájöttek ugyanis, hogy akár 20-25 százalékos költségmegtakarítást is el lehet érni, ha dokumentáltan, kártyás azonosítás alapján történik a munkaeszközök kiosztása. Így pontosan nyomon követhető, illetve előre meghatározható, hogy a dolgozók milyen eszközhöz, mikor és honnan juthatnak hozzá adott időszakban. A hagyományos raktárbázisú készletkiadáskor tapasztalható pazarlás kizárva.

Az ötlet még a múlt évtized közepén született meg, amikor az egyik alapítót, Várnagy Emesét – aki egy munkavédelmi eszközöket forgalmazó céget vezetett – egy ügyfele megkereste az Alcoától, hogy szükségük lenne kesztyűadagoló automatákra. Az üzletasszony addig nem is hallott erről a rendszerről, de megtetszett neki az ötlet. Sikerült kapcsolatba lépniük egy kanadai forgalmazóval, az első gépek onnan érkeztek. Gyorsan felpörgött a biznisz, előbb a magyar piacon, majd nem sokkal később külföldön is meg tudták vetni a lábukat. Érdekes tapasztalatuk, hogy a cégnek akkor sok a megrendelése, amikor a gazdaságot a recesszió szele csapja meg: a költségcsökkentési lehetőségek feltérképezése során gyorsan eljutnak arra a felismerésre a cégvezetők, hogy a munkaeszköz- gazdálkodáson sokat lehet spórolni.

Időközben a kanadai partner megszűnt, de az élet nem állt meg. A sztori felkeltette a Primus Capital Kockázatitőke-kezelő Zrt. figyelmét is, befektetőként szálltak be 2010-ben a vállalkozásba. Így megalakult az IVM Zrt., és saját fejlesztésbe kezdtek, s a piac sem maradt ipari kiadó automaták nélkül. Túlélték a néhány első néhány hónapos ellátási zavart, és saját fejlesztésű gépekkel léptek ki a piacra 2011 tavaszán. A automaták vázát magyarországi vállalkozások gyártják az IVM know-how-ja alapján. Minden mást, első helyen kiemelve a szoftvereket, az IVM saját erőből fejleszti. Vagyis száz százalékig magyar termékről van szó.

A társaság árbevétele az idén meghaladja az egymilliárd forintot, és nemzetközi piaci trendeknek köszönhetően az évi 30 százalék növekedés is fenntartható az elkövetkező években.