Kiemelt szerepet kap az „Első Pestinél” a kutatás-fejlesztés, a minél újabb, jobb minőségű, egészségesebb gabonák (pl. tönköly, tritikálé, alakor, zab) felkutatása, feldolgozása/őrlése.

A fogyasztói elvárásoknak, az új trendeknek megfelelően, a cég sikertermékei a különleges lisztek (több féle rozsliszt, a gluténmentes kukorica- és rizsliszt, pizzaliszt, graham-búza liszt), ezen kívül bio gabonákból készült lisztek előállításával is foglalkoznak. A cég adottságaiból és a kor igényeiből adódóan a különleges őrlemények piacán való vezető szerep betöltésére törekszik.

Az Első Pesti Malom fő feladatának tartja, hogy a malomipari terméke­ket felhasználó vállalkozások számára – legyen az egy kézműves családi pékség, akár tészta-, keksz­üzem –, a legmagasabb szinten megfelelő alapanyagokat kínáljon.

A malmok mindegyike rendelkezik IFS élelmiszerbiztonsági tanúsítvánnyal, Illetve a Kunszentmiklósi Malomüzem BIO minősítéssel is.

Jelenleg mintegy 150 fő az állandó foglalkoztatottak létszáma. Az 1,4 milliárdos jegyzett tőkével rendelkező vállalkozás biztos vagyoni hátteret nyújt a Budapest és vonzáskörzetének lisztellátásában vállalt szerep betöltéséhez.

Weboldal:

www.elsopesti.hu

Adatlap az ELITE Growth oldalon:

https://www.elite-network.com/private-companies/our-companies/elso-pesti-malom-zrt-first-pest-mill-ltd

Kapcsolódó hírek:

Három újabb magyar cég csatlakozott az ELITE vállalkozásfejlesztési programhoz

A növényvédő szerekkel foglalkozó Chemark, a mindenmentes tésztákat és olajokat gyártó Agri-Corn, valamint az Első Pesti Malom is megkezdték a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Tőzsdecsoport partnerségében működő ELITE vállalkozásfejlesztési Programot. Így 13-ra bővült a vállalatfinanszírozási ismereteket, cégvezetési módszereket és networking lehetőségeket egyaránt nyújtó képzésben résztvevő magyar középvállalatok száma. A BÉT célja a Programmal a sikeres hazai középvállalkozások szintlépésének elősegítése.

Bővebben