A cég 1981-ben alakult, a gyártást 1984-ben kezdte meg Albertirsán, Budapesttől 50 km-re. 1992-től a vállalat a nürnbergi székhelyű Schöller Holding, majd 2001-től a Nestlé csoport leányvállalataként működött. 2003-tól 100%-os magyar tulajdonban van a vállalat. 2004-ben újabb hűtőház került megvásárlásra Domoszlón, majd 2006 év végén Miskolcon. A 2010 februárig MIRSA Zrt. néven létező vállalat megszerezte a magyar és a nemzetközi piacon is ismert és elismert MIRELITE márkanevet, és azóta MIRELITE MIRSA Zrt. néven működik tovább. 2016-ban a Pick Zrt. tulajdonában lévő ceglédi feldolgozó üzem került a vállalat tulajdonába.

A kiváló, friss nyersanyagot a cég a környékbeli termelőktől vásárolja, amelyet a termelést a vetéstől a betakarításig szakemberek ellenőriznek. A termékgyártás és csomagolás korszerű technológiákkal és gépekkel történik. A csomagolás tekintetében a MIRELITE MIRSA szinte minden vevői igényt ki tud elégíteni: nagy kiszerelésben papírzsákos, kartonos csomagolást gyárt, kis kiszerelésben nagy teljesítményű csomagológépeken 200 grammtól 2500 grammig vállal polyetilén tasakokba történő csomagolást.

A kiváló minőség garanciája a gyorsan feldolgozott, friss nyersanyagokon felül a színosztályozó géppel történt készáru válogatás mellett a több mint 35 éves múltra visszatekintő gyártási tapasztalat. A cég érzékszervi, analitikai és mikrobiológiai vizsgálatokhoz jól felszerelt laboratóriummal rendelkezik, az üzemben HACCP rendszer működik, mely szavatolja az élelmiszerbiztonságot. A vállalat üzeme emellett ISO 9001:2008 nemzetközi szabvánnyal és BRC tanúsítással rendelkezik. Éves termelésének közel felét export piacokon értékesíti: főbb export partnerei az EU országai, de jelentős mennyiséget értékesít a tengerentúli piacokon is. Belföldön a nagy élelmiszerláncoknak, kis- és nagykereskedőknek egyaránt szállít termékeket. Az értékesítés mellett bértárolással, bérmunkavégzéssel is a vevők rendelkezésére áll.

Weboldal:

https://mirelitemirsa.hu/

Kapcsolódó hírek:

Tizenkettő új hazai cég kezdte meg az ELITE Programot, a Londoni Tőzsdecsoport és a Budapesti Értéktőzsde együttműködésében megvalósuló, a globálisan több mint 1300 résztvevő céget jegyző program képzéssorozatát. Az őszi körben újonnan jelentkező cégekkel együtt a régióban kiemelkedő számban, 36 magyar vállalat vesz így már részt.

Bővebben