A 2016-os évet 3,25 milliárd forintos árbevétellel záró vállalat számára jelentős mérföldkő volt, amikor - közel 10 évvel ezelőtt - saját termékekkel is bővítették portfóliójukat. A saját gyártású és forgalmazású termékek idővel egyre hangsúlyosabbak lettek a vállalat életében, azonban eredeti tevékenységeit a mai napig megőrizte.

Az árbevétel nagyobb része gyógyszergyártásból és értékesítésből származik: a társaság portfóliójában közel száz termék található, melyek nagyobb része gyógyszer, azonban táplálék-kiegészítők és a speciális gyógyászati célra szánt tápszerek is megtalálhatóak a kínálatukban.

A vállalat számára kiemelten fontos a munkásságáért Nobel-díjat kapott Szent-Györgyi Albert szellemi örökségének ápolása: a Goodwill Pharma a világhírű tudós védjegyoltalom alatt álló nevével fémjelzett termékei mellett megújította kutatás-fejlesztési megállapodását a Szegedi Tudományegyetemmel, hogy közös kutatást végezzenek a gyógyszerkutatás és -gyártás, valamint a termékfejlesztés területén.

A gyógyszergyártó vállalat 13 évvel ezelőtt önálló leányvállalatot alapított Szerbiában, mely mára az ország ötödik legnagyobb szereplője lett a gyógyszertár-piacon 65 gyógyszertárral és ezzel egy időben a jugoszláv utódállamok mindegyikében is piacra lépett. A társaság 2015-ben Szlovákiában is megnyitotta leányvállalatát, és tervei szerint a jövőben Romániában, valamint Nyugat-Európában is szeretne megjelenni termékeivel.

 

Weboldal:

www.goodwill.hu

Adatlap az ELITE Growth oldalon:

www.elite-growth.com/goodwillpharma

Kapcsolódó videók:

Kapcsolódó hírek:

Magyar vállalatok indították el a londoni tőzsde kereskedését

Hét magyar vállalat vezetője indította el a londoni tőzsde keddi kereskedését abból az alkalomból, hogy részvételükkel startolt el a Budapesti Értéktőzsde és a Londoni Tőzsde Csoport leányvállalataként működő ELITE közös vállalatfejlesztési programja. A BÉT stratégiájával összhangban az ELITE Program célja, hogy nemzetközi színvonalú képzést nyújtson olyan magyar vállalatoknak, melyek később akár egy tőkepiaci forrásbevonást is sikerrel megvalósíthatnak.

Bővebben