A Budapesti Értéktőzsde a mai napon mutatta be a nyilvánosság számára kiadványát, a BÉT50-et. A kiadvány bemutatására a középvállalatok éves csúcstalálkozóján, a BÉT50 konferencián került sor, amelyet Patai Mihály, a BÉT elnöke és az MNB alelnöke nyitott meg Budapesten. Az esemény nyitó előadását Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tartotta meg.

Az esemény idén több mint 500 résztvevőt számlált: a BÉT50-esek klubjához újonnan csatlakozó vállalatok képviselői mellett a korábbi évek BÉT50 kiadványaiban szereplő cégek vezetői, tulajdonosai, hazai kereskedelmi bankok és brókercégek képviselői, tanácsadó cégek vezetői, szenior munkatársai, illetve a külföldi előadók egyaránt megjelentek.

A konferencia fókuszában a vállalatokat érintő gazdaságpolitikai irányok, a tőke- és kötvénypiac sajátosságai, illetve a növekedéssel együtt járó kihívások álltak. Előadást tartott többek között a Wallis Csoport elnökeként Veres Tibor, akinek számos tőzsdei cégben van érdekeltsége. Ezek a vállalatok a tőkepiac adta minden lehetőséget kihasználnak a növekedéshez, így a konferencián résztvevő, szintlépést tervező társaságok számára lehetnek követendő példák. Veres Tibor a vállalatépítésről, tőkepiaci jelenlétről tartott előadást a csúcstalálkozó résztvevőinek. A délelőtt folyamán Szabó Levente László, a Takarékbank vezérigazgató-helyettese, Krzysztof Zdanowski, a Summa Lingue lengyel tőzsdei társaság tulajdonosa és vezérigazgatója, illetve Umerah Akram, az ELITE nemzetközi vállalatfejlesztési hálózat üzletfejlesztési vezetője is prezentált.

A BÉT50 kiadvány története 2016-ban kezdődött. Célja, hogy a hazai gazdasági szféra figyelmét a kimagasló teljesítményt nyújtó, sikeres szintlépéseket produkáló, ezzel versenyképességüket folyamatosan növelő hazai vállalatokra irányítsa. Alapkövetelmény a kiválasztáskor, hogy az adott vállalat kiemelkedő sikereket tudjon felmutatni saját piacán, illetve eredményes múlttal és olyan növekedési potenciállal rendelkezzen, amely megfelelő alapja lehet a későbbi bővülésnek, legyen az tőzsdei bevezetés, nemzetközi terjeszkedés, vállalatfejlesztés vagy egyéb beruházás.

Az újonnan beválogatott 50 vállalattal a BÉT50 kiadvány teljes mezőnye immár 200 vállalatot számlál. A hosszas kutatómunkában és a kiválasztás folyamatában szakmai partnerek segítették a BÉT-et.

A Budapesti Értéktőzsde szerint 400 tőzsdeképes hazai tulajdonú középvállalat van ma Magyarországon, melyekből a Tőzsde a BÉT50 kiadványban az eltelt négy év alatt bemutatott már 200 izgalmas céget. Ez most már egy dinamikusan formálódó közösség a BÉT50 Klub rendszeres rendezvényeivel. A hazai középvállalatokat a tőzsde nem csupán rendezvényekkel, de számos új szolgáltatással is segíti, hogy a tőkepiacra lépéssel növekedési céljaikat elérjék.

– nyilatkozta az eseményen Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

A konferencia szervezésében és a BÉT50 kiadvány elkészítésében együttműködő partnerként az EY és a Figyelő szakértői, kiemelt partnerként a Takarékbank támogatták a Budapesti Értéktőzsdét.