A nemzetközi szinten több mint 2 000 tagvállalatot számláló, 2021 óta az Euronext Csoport leányvállalataként működő ELITE Program a Borsa Italiana kezdeményezésével indult útjára 2012-ben. A Budapesti Értéktőzsde 2016-ban honosította meg a kétéves képzést, amely azóta is kulcsszerepet tölt be a Tőzsde középvállalati szolgáltatáspalettájában. A hazai ELITE-közösség immár, a régióban egyedülálló módon, közel 60 tagvállalatot számlál.

A Borsa Italiana milánói központjában, a Palazzo Menzanotte-ben megrendezett, az ELITE Program tizedik évfordulóját megünneplő eseményen 10 országból mintegy 300 vendég vett részt. Az egész napot felölelő szakmai programon számos elismert szakértő tartott előadást – többek között Andrea Montanino, a meghatározó olasz befektetési bank, a Cassa Depositi e Prestiti vezető közgazdásza az eurozóna makrogazdasági perspektiváiról, míg Claudia Parzani, a Borsa Italiana elnöke a vállalati küldetés és célok kapcsolatáról beszélt.

A konferenciát záró panelbeszélgetés az európai középvállalatok fejlődési és növekedési lehetőségére fókuszált – a beszélgetésen Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, An Meers, a SOWALFIN menedzsere és Leonardo Fuligni, az Erasmus Centre for Entrepreneurship igazgatóhelyettese és kutatási vezetőjével az európai középvállalatok fejlődési és növekedési lehetőségeit vitatta meg. Moderátorként Orla O’Gorman, az ELITE SpA non-executive directorja volt jelen.