Március 1-jén, a Pénz7 eseménysorozat utolsó napján Végh Richárd tartott előadást a Zalaegerszegi ZSZC Keszthelyi Közgazdasági Szakgimnázium felső tagozatos diákjai részére. A Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója a 90 perces tanórán a befektetések, megtakarítások fontosságáról beszélt a középiskolás tanulók számára.

A Pénz7 rendezvénysorozatot 2015 óta minden évben megrendezik, idei témái az „Okosan a befektetésekről” és a „Problémafelismerés és üzleti ötlet” címeket viselik. Kiemelt szerep jut tehát a befektetési témáknak, hiszen a háztartások megtakarításainak tudatos kezelése hosszabb távon komoly anyagi előnyöket hozhat, erre pedig már fiatalon is célszerű felkészülni. A Pénz7-en megjelenő „Számoljunk a befektetésekkel!” kiadvány hasznos segítséget jelent a mindennapi életben előforduló befektetési döntések előkészítésében, kipróbálásában.

Az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozását szolgáló tananyagokat az előadók a korosztály sajátosságaihoz igazodva, játékosan, színesen, szemléltető eszközök segítségével, élményszerűen mutatják be a rendhagyó tanórákon. A február 25. és március 1. között tartó előadássorozatra idén közel 1200 iskola jelentkezett, a kihelyezett tanórákon nagyjából 200 ezer diák vett részt. A Magyar Nemzeti Bank által alapított Pénziránytű Alapítvány 2015 óta szervezi a Pénz7 programot.

A Budapesti Értéktőzsde fő tevékenységén túl aktívan igyekszik társadalmi felelősséget vállalni, különös tekintettel a diákok és a lakosság pénzügyi edukációjára. A tőzsde rendszeresen szervez ingyenes oktatási látogatásokat iskolai csoportok számára, illetve a héten indult BÉT Részvényfutam is kifejezetten a középiskolás diákoknak szól, amely révén megismerkedhetnek a tőzsdei befektetés alapelveivel. A BÉT Kochmeister Díj, a tőzsde saját ösztöndíja pedig az egyetemi hallgatók törekvéseit jutalmazza.

„Örömmel tölt el, hogy szülővárosomban kalauzolhattam el a gazdaság iránt érdeklődő fiatalokat a befektetések világába. A Pénz7 ismeretterjesztő programja egybecseng a Budapesti Értéktőzsde pénzügyi edukációs tevékenységével, ezért is érezzük fontosnak, hogy szerepet vállaljunk a diákok pénzügyi ismereteinek bővítésében”

– mondta Végh Richárd, a BÉT elnök-vezérigazgatója.