99999_SBT_4952_1.jpg

Dongó Péter tulajdonos, ügyvezető

Az adatközponti területen nyújtott professzionális informatikai szolgáltatásaival a hazai piac elismert szakértőjévé vált, és a fejlesztési irányok tudatos véghezvitelének köszönhetően mára az ország TOP10 rendszerintegrációs szolgáltatói közé tartozik a vállalatcsoport.

A tulajdonosok közül Dongó Péter 2007-ben már a cégalapításában is részt vett. A cégcsoport többségi tulajdonosaként és annak vezetőjeként, közel 30 éves tapasztalattal a háta mögött a stratégia alkotásban, az üzletfejlesztési irányok meghatározásában, valamint az értékesítési területen kamatoztatja tudását. Kálóczy Csaba a csoport technológiai területeit összefogó szolgáltatási igazgatója, Montvai Tamás pedig a cégcsoport hatékony működéséért, az SAP S4HANA alapú ERP-vel támogatott folyamatokért és gazdasági terüle[1]tért felelős vezető. Ma is ők hárman irányítják tulajdonosként a hamarosan 100 fővel operáló vállalatcsoportot. A cégnév választása nem volt véletlen, a cégcsoport által nyújtott informatikai szolgáltatások és kiépített informatikai rendszerek működés-biztonságára utalva a megrendelőkkel kötött szolgáltatási szint megállapodásokban (SLA) foglaltakat 99,999%-os rendelkezésre állással biztosítják

99999 funfact.jpg

A vállalat tevékenysége szerteágazó, szinte minden informatikai ügyféligényt ki tud szolgálni. Hazai környezetben piacvezető a hálózatokra épülő távmunkát biztosító kollaborációs rendszerek építésében, amely a nagyvállalatok munkatársai számára lehetővé teszi a hatékony, biztonságos, akár távoli hozzáférésű csoportos munkavégzést is. A cégcsoport által épített több telephelyes, katasztrófatűrő, privát és hibrid adatközponti rendszerek mentén az adat-tárolásban, feldolgozásában, továbbításában, vagy akár az adatok mentésében a cégcsoport élen járó szakértői csapatot épített fel. A security üzletágukban neves gyártók termékeiből saját informatikai biztonsági keretrendszert hoztak létre. Ezen IT biztonságot növelő megoldásaikkal képesek a sérülékeny IT rendszereket a kiber-biztonsági kihívásokra felkészíteni.

2017-ben a leányvállalatnak számító 99999 Szolgáltató Zrt.- hez csatlakozott szakembergárda mára 30 fővel működtetett tanácsadói, projektvezetői és szoftverfejlesztői csapata az ügyfelek üzleti alkalmazás igényeit tudja teljeskörűen lefedni SAP alapokon. A cég egyben az SAP hivatalos partnere.

Idén a cégcsoport SKYBLOCKS néven, saját publikus hozzáférésű, „as a service” alapú felhőszolgáltatást indított el, amely a KKV-któl a nagyvállalatokig, szektor-függetlenül, óriási potenciált biztosít a felhőben futtatandó alkalmazások igénybevételét megcélzó vállalatok számára. A digitalizációs transzformáció úttörőiként eme VIP szolgáltatásuk mentén, az ügyfeleknél helyismerettel rendelkező, fekete öves mérnökeikkel segítik az adatok felhő környezetbe költöztetését. Felhasználás alapú elszámolással, önkiszolgáló portálon keresztül biztosítják a szolgáltatások elérését, garantálva, hogy az adatok nem hagyják el az ország területét. Így fejnehéz beruházás nélkül, energiahatékony, biztonságos környezetben, professzionális üzemeltetési támogatási szolgáltatások igénybevétele mentén képesek lefedni az ügyfeleik értékteremtő üzleti folyamatainak hatékonyság növelését biztosító digitalizációs igényeit.

Ezen szenzor orientált világunkban a gyengeáramú rendszerek, az audiovizuális technológiákat is magában foglaló üzletágukban intelligens épületek kialakítása, valamint a közlekedés informatika mellett nagy figyelmet fordítanak a „next generation” technológiákra is. Ide tartoznak a BigData analitikai rendszerek, az IoT, a mesterséges intelligencia alkalmazhatósága, valamint az 5G megoldásokon alapuló gyártás, vagy logisztikai rendszereket támogató informatikai fejlesztések és vállalati igényekhez igazítása, és a megújuló energiát hasznosító rendszerek mögötti mérés-adatgyűjtő környezetek adatfeldolgozása. Ezen üzletáguk piacra viteli stratégiája magába foglalja a zöld energiák hasznosítását, illetve az energiahatékonyságot és megtakarítást hozó IT fejlesztések támogatását.

Az ügyvezető, Dongó Péter szavait idézve: „A világ legnagyobb IT eszköz gyártóinak kiemelt partnereként a 99999 vállalatcsoport ügyfelei között szinte minden szektort érintően egyaránt megtalálhatók a legnagyobb hazai vállalatok, mindezek mellett a felhőszolgáltatásunk révén kiemelt hangsúlyt fordítunk a KKV-k digitalizációs folyamatainak támogatására. A versenytársainkkal szemben a legnagyobb előnyünk, hogy az ügyfél támasztotta üzleti igényt nagyon gyorsan és pontosan vagyunk képesek lefordítani IT igényekre, amelyeket saját szakembergárdánkkal és a rendszerek telepítésének, üzemeltetésének, illetve támogatásának teljes vertikumával tudunk lefedni. A digitalizációs lépésekkel a jó irányba történő változást szolgáljuk, hiszen a mi általunk kiépített informatikai megoldásokkal az ügyfeleink értékteremtő üzleti folyamatai jobbak, hatékonyabbak, versenyképesebbek lesznek, akik ezáltal új csatornákat nyitva, új bevételi forráshoz is jutnak.”

vállalatcsoport alapítása óta minden évben jelentős mértékben tudta növelni árbevételét, az utolsó lezárt pénzügyi évben pedig megduplázta az üzleti eredményeit. Felhőalapú szolgáltatásaikban nagy perspektívát látnak, hiszen ez az egyik legdinamikusabban fejlődő IT terület, ami országhatártól független eléréssel lehetőséget nyújt a külpiaci megmérettetésre is, mely a cég hazánk export területén mutatkozó versenyképességéhez is hozzájárulhat.

99999.jpg