Közhely, de olyan időszakot élünk, ahol a vállalkozások mindennapjai a fentiektől teljesen eltérő makro- és mikrokörnyezetbe kerültek. A versenytársakon kívül többek között az energiaválsággal és az inflációval is meg kell küzdeni. Szűkebb szakterületemen el tudom mondani a pozitív folyamatokat is. Működnek a kormányzati és jegybanki, vállalkozásokat támogató programok, az M&A aktivitás lankadatlan, a cégértékelési mutatószámok nem csökkennek, a vállalatfelvásárlások továbbra is növekedési potenciált jelentenek bel- és külföldi piacokon egyaránt. A digitalizáció a normál cégirányítási stratégia része, amely folyamatot az elmúlt időszak eseményei felgyorsítottak.

Ebben a helyzetben kell tehát megtalálni a biztos növekedéshez vezető utat.

50 olyan tőzsde- és tőkepiac érett vállalkozást mutatunk be a kiadványban a Budapesti Értéktőzsdével közösen, akik a nehéz körülmények között nem hogy szintet léptek, de az ebben rejlő lehetőségeket kihasználva előnyre is szert tettek. Történetük inspiráció másoknak, inspiráció nekünk.

Érdemes és kell is róluk beszélni.

A hazai vállalkozások támogatása most is és a továbbiakban is kiemelt fontosságú. Mi az EY-nál több mint 30 éves történetünk során bizonyítottuk, hogy elkötelezetten segítjük őket.

Sok sikeres, magánkézben lévő magyar céggel dolgozunk együtt. Számtalan tulajdonos akvizíciós, vállalateladási, restrukturálási vagy finanszírozási terveit valósítjuk meg. Magyarországon közel 20 éve indítottuk el az EY Az Év Üzletembere Programot, ami szintén a megállíthatatlan hazai vállalkozókat ünnepli.

Extra lendülettel vágtunk tehát bele idén is abba az örömteli feladatba, hogy a Tőzsde szakmai partnereként megtaláljuk azokat a vállalkozásokat, akik a krízishelyzetben is felkészültek maradtak, és átgondolt stratégiájukkal képesek példát mutatni a többieknek. Ők az ötvenek, akik minden elismerést megérdemelnek.

Személyes küldetésem, hogy minél több hazai vállalkozást tudjunk segíteni benne, hogy kövessék példájukat. Garantálom, hogy bármilyen kockázatot is rejtsen a jövő, mi az EY-nál készen állunk majd rá, hogy szakmai tudásunkkal, hazai- és nemzetközi kapcsolathálónkkal és technológiai képességeinkkel támogassuk ügyfeleinket eredményességük fokozásában.