Tavaly egy év alatt 15 milliárd forintnyi tőkét helyeztünk ki. Többet, mint a Széchenyi Alapok 10 éves fennállása alatt előtte összesen. Ebből közel 4 milliárd forint szolgálta a Budapesti Értéktőzsdével közös tőzsdefejlesztési céljainkat. Szintet léptünk.

Olyan vállalatokban emeltünk tőkét, melyek már igazán érettek voltak arra, hogy a parkettre lépjenek vagy már jelen is voltak a tőzsdén. Megakrán, DM-Ker, OXO, Gloster, amely a digitalizáció egyik úttörője. Tavaly a szakma ítélte a legjobb hazai ICT cégnek. Az AutoWallis pedig úgy növekszik és terjeszkedik regionálisan, hogy közben a mobilitás fenntartható módozatai is lényegesek számára.

A befektetési klímát még tovább akarjuk hevíteni. Még több kkv-t, de akár nagyvállaltot is látunk el tőkével a tőzsdére lépést elősegítő pre-IPO termékünkkel, vagy fektetünk be közvetlenül tőzsdére lépésükkor. A BÉT50 tagjai sorában már ott van a Gránit Bank, a hazai digitális bankolás éllovasa, és a CER csoport, amely egyre másra indítja az új vonalakat a vasúti teherszállítás területén.

A legmelegebb nyárban indult 10 milliárd forintos Startup Programunk, amivel közvetve már a legelső lépésektől segítjük kezdő vállalkozások indulását és kiteljesedését.

Az idei év máris forróra sikerült. Arra biztatunk mindenkit, merjenek naggyá válni! De közben figyeljünk egymásra és a környezetünkre is.

Az új klímát jelzi előre a BÉT ESG útmutatója, amely támpontot nyújt ahhoz a „pozitív kettős mércéhez”, amivel egyre szélesebb körben értékeli a vállalatok teljesítményét a tőkepiac. A sikerhez a jövőben a jó pénzügyi mutatók mellett megbízható teljesítményt kell majd nyújtani a nem pénzügyi – környezeti, társadalmi és vállalatirányítási – mutatók terén is. Sokak szerint egy új aranyláz szemtanúi vagyunk. Ebben a környezetben indítottuk tavaly útjára Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvánnyal közös új tőkealapunkat, amely tőkét biztosít olyan innovatív vállalkozásoknak, akikre égető szükségünk van a fenntarthatóságért folyó harcban.

Forró a tőzsdére tartó kkv-k piaca, és a Széchenyi Alapok befektetései kiállják a próbát. Akkor is, ha mindeközben folyamatosan változik a pénzpiaci klíma.