Elkötelezettek vagyunk a magyar tőkepiac és azon belül kiemelten a hazai tőzsde fejlesztése iránt. Az erre dedikált alapunknak, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alapnak (NTfA) kifejezett célja, hogy növelje a tőzsdén megjelenő kis-, közép- és nagyvállalkozások számát. Nem csak már tőzsdeérett vállalatokba fektetünk, hanem olyan cégekbe is, melyek vállalják, hogy néhány éven belül tőzsdére mennek. Az utóbbi két évben közel 2 milliárd forintot fektettünk tőzsdei kibocsátásokba, az eddig megvalósult négy BÉT Xtend kibocsátásból három esetben (Megakrán, DM-Ker és Gloster) töltöttük be a vezető befektető szerepét. Célunk az NTfA esetében, hogy a rendelkezésünkre álló közel forrásokból további befektetéseket valósítsunk meg. A Széchenyi Alapok eddigi legnagyobb, tőzsdefejlesztést támogató tranzakcióját idén augusztusban zárta, melynek során 2 milliárd forintot fektetett a vasúti áruszállítást végző, tőzsdei kibocsátást tervező CER Csoportba. A közeljövőben több hasonló tranzakciót tervezünk.

Nemcsak elnevezésünkben és arculatunkban újultunk meg, de jelentősen bővítettük a befektetési lehetőségek körét, új piacok felé nyitottunk, és a befektetési összegeket is megemeltük. Új szervezeti struktúrában vadonatúj csapatot építettünk kiemelkedő tranzakciós tapasztalattal rendelkező kollégákkal, ezzel is felpörgetve a befektetési aktivitást. Elindítottuk a nagyvállalati befektetéseket, valamint a Kék Bolygó Alapítvánnyal közösen létrehoztunk egy fenntarthatósági alapot. Az eddigi 100-200 millió forintos átlagos befektetési méret helyett alaponként akár 5,5 milliárd forintra emelkedett a felső befektetési korlát, de ennél nagyobb kihelyezés is lehetséges több alap részvétele esetén. Megvalósíthatunk piaci alapú társbefektetési konstrukcióban, független magánbefektetővel együtt végrehajtott befektetéseket is, ahol a független fél legalább 30 százalékát biztosítja az adott tőkeemelésnek. Jelenleg hat alapban 103 milliárd forintot kezelünk. Megalakulásunk óta közel 120 befektetést és több, mint 40 exitet hajtottunk végre.

Célunk a hazai tőkepiac és tőkepiaci ökoszisztéma erősítése, értékteremtő és hosszútávú befektetések támogatása, amelyek révén a hazai vállalatok tovább erősödhetnek méretben és teljesítményben is.