Október 17-én kezdi meg részvényeinek zártkörű és nyilvános értékesítését a Duna House Holding Nyrt. A társaság papírjait a nyilvános részvényértékesítés keretében 2016. október 17-27. között magánszemélyek és gazdasági társaságok kedvezményes jegyzési feltételekkel vásárolhatják meg.

A Duna House Holding 3 országban összesen immár 230 ingatlan- és hitelközvetítői irodával és több mint 1700 értékesítővel rendelkező, dinamikusan növekvő regionális ingatlancsoport, amely 2016-ban elindította új építésű lakóingatlan-fejlesztéseit és Magyarország első lakóingatlan-alapját is. A társaságot a BÉT 2015 őszén vette fel terméklistájára, ettől az időponttól a cégcsoport a főbb pénzügyi adatait és a társaságot érintő jelentős eseményeket rendszeresen közzéteszi a BÉT felületén is.

Nagy öröm számunkra, hogy egy újabb magyar vállalat választja a Budapesti Értéktőzsdét, és itt von be friss tőkét növekedési terveinek megvalósításához. A BÉT stratégiájának egyik legfontosabb eleme, hogy egyre több vállalat jelenjen meg a hazai parketten, és válassza a tőkebevonásnak ezt a módját. A tőzsdei jelenlét nem csak az oda belépő vállalatok, hanem az egész gazdaság számára kedvező. A nyilvános működésnek köszönhetően javul a jegyzett cégek hatékonysága és versenyképessége, így a tőzsde végső soron a magyar gazdaság növekedéséhez is hozzájárul" – mondta Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Az MNB H-KE-III-716/2016. számú határozatával jóváhagyott Tájékoztató alapján a Duna House Holding Nyrt. törzsrészvényeit 2016. október 17-től nyilvános értékesítés keretében, kedvezményes feltételekkel vásárolhatják meg a magánszemélyek és gazdálkodó szervezetek. A nyilvános részvényértékesítés keretében kedvezményes részvényjegyzésre nyílik lehetőség, összesen legfeljebb 75 000 darab, részvényjegyzőnként legfeljebb 250 darab részvény erejéig. A kedvezmény mértéke a részvényár 10 százaléka, az érvényes jegyzést leadó befektetők automatikusan jogosulttá válnak a kedvezményes részvények elérésére. A Duna House Holding Nyrt. részvények jegyzésére 3900 – 5250 forint közötti ársávban kerül sor, a végleges részvényárat – a nyilvános értékesítéssel párhuzamosan, intézményi befektetői körben zajló – zártkörű jegyzésben kialakuló ár határozza meg, de az nem lehet magasabb a maximális árnál.

Az érdeklődők a részvényjegyzéssel kapcsolatos részletes információkat és a Tájékoztató teljes szövegét a társaság oldalán (https://dunahouse.com/reszvenyjegyzes) találhatják meg.