2016. november 7-én elkezdődött a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén az Alteo őszi IPO-jának keretében kibocsátott papírokkal. A részvények bevezetésének alkalmából ünnepélyes csengetési ceremóniát is szervezett a BÉT, ahol a komplex energetikai szolgáltatásokat nyújtó vállalatcsoport és az annak nyilvános részvényértékesítésében közreműködő befektetési szolgáltatók vezetői nyithatták meg a kereskedést.

alteo_csengetes_01

Az Alteo szeptember 26-án indított IPO-t, amelynek során – a cég történetében először – magánbefektetők is bevásárolhattak a vállalat részvényeiből.  Ennek keretein belül mintegy 300 ezer részvényt jegyeztek közel 1,4 milliárd forint értékben 4 630 forintos áron; ezek a papírok hétfőtől már a BÉT parkettjén forognak. A nyilvános tranzakciónak köszönhetően megnégyszereződött az Alteo közkézhányada, ráadásul a cég részvényei a T kategóriából a Standardba kerülhettek.

A BÉT 2016 és 2020 közötti időszakra vonatkozó stratégiájának legfontosabb célkitűzése, hogy minél több hazai vállalat válassza a tőzsdét, amennyiben fejlesztéseihez, beruházásaihoz forrásbevonásra van szüksége. Az Alteo sikeres részvénykibocsátása bebizonyította, hogy a tőkepiac kiváló helyszín az innovatív cégek finanszírozására, ezért folytatjuk a megkezdett munkát, a potenciális új kibocsátók azonosítását és szakmai támogatását” – mondta az esemény kapcsán Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.