WINGHOLDING csengetés 1

A tőzsdére lépés apropóján Noah Steinberg kiemelte: „Ez egy fontos lépés a vállalat számára. A növekvő gazdasági teljesítmény és a javuló piaci fundamentumok miatt ígéretes korszak következik a magyar ingatlanpiacon, ami így egyre vonzóbbá válik a pénzügyi befektetők számára is. A vállalat a kibocsátásokból befolyó pénzzel, a jelenleg induló projektekhez, illetve akvizíciókhoz teremt finanszírozási hátteret.”

„A Wing személyében, vállalati kötvénykibocsátóként egy nagyon komoly szereplő jelent meg a magyar tőkepiacon. A hazai befektetőknek egy újabb termék áll rendelkezésére, hogy a hazai ingatlanpiacba befektessenek. A Budapesti Értéktőzsde stratégiájának a célkitűzése az, hogy a jövőben minél változatosabb új szereplők lépjenek be a parkettre akár kötvényekkel, akár részvényekkel, ezzel bővítve a befektetők lehetőségeit” – emelte ki Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

WINGHOLDING csengetés 2

A WINGHOLDING a hazai ingatlanpiac egyik legnagyobb vállalkozása jelentős projektportfolióval, befektetési tevékenységgel és ingatlanszolgáltatásra specializálódott leányvállalatokkal. A vállalat 1999-es alapítása óta mintegy 450 ezer négyzetméter ingatlant fejlesztett, míg a saját tulajdonú ingatlanportfoliója meghaladja a 350 ezer négyzetmétert. A cég irodákat, ipari és logisztikai projekteket, valamint bevásárlóközpontokat épít. Fejlesztései közé tartoznak Magyarország olyan meghatározó épületei, mint az új Corvinus egyetemi épület, az Allianz székháza, a Millenáris Irodaházak, az East Gate Business Park, vagy a Hegyvidék Bevásárlóközpont.