Március 7-én immár hatodik alkalommal rendezte meg a Budapesti Értéktőzsde a BÉT Xmatch-et, amely a feltörekvő hazai vállalatoknak, az intézményi befektetőknek, valamint a tőkepiac egyéb érintett szereplőinek kínál kapcsolódási pontot. Az exkluzív szakmai esemény rendszeres megvalósításával a BÉT a zártkörű tranzakciók létrejöttét, ezáltal pedig a feltörekvő vállalatok finanszírozásának diverzifikálását kívánja elősegíteni. A minden eddiginél szélesebb közönséget vonzó eseményt a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Végh Richárd nyitotta meg köszöntőjével.

A vállalkozások közül elsőként a BÉT Xtend piacára 2022 szeptemberében belépő Naturland Holding Nyrt. előadására került sor. A társaság teljes körű gyógyszergyártási tevékenységet végez, tehát a kutatás-fejlesztéstől kezdve a termékengedélyeztetésen és a gyártáson keresztül az önálló nagykereskedelmi tevékenységig minden feladatkört ellátnak.

Következőként a Kermann Műszaki Fejlesztő Zrt. mutatkozott be egy prezentáció kíséretében. A komplex IT szolgáltatásokat kínáló vállalkozás, amely a tavalyi BÉT50 kiadványban is szerepelt, hálózati szerver/tároló infrastruktúrát tervez, kivitelez és üzemeltet.  A társaság tudatosan készül a tőzsdére lépésre, amelyet a terveik szerint még az idei év során kívánnak megvalósítani.

Az IT világába tett bepillantást követően a harmadik előadás visszavezetett a gyógyszeriparhoz. A Goodwill Pharma Nyrt. a Naturland-hoz hasonlóan tavaly regisztrálta részvényeit a BÉT Xtend piacon.  A társaság a gyógyszeripari logisztika és disztribúció, gyógyszeripari törzskönyvezés, teljes körű gyógyszermarketing szolgáltatás, gyártói és márkaképviselet mellett saját jogú gyógyszerek és étrend-kiegészítők fejlesztésével, gyártásával és piacra vitelével is foglalkozik.

Az előadássorozatot Balogh Petya angyalbefektető, az STRT Holding Zrt. alapító-ügyvezetője zárta. A szoftverfejlesztés, startupok és befektetési tanácsadás területén több mint húszéves tapasztalattal rendelkező üzletember 2015-ben, feleségével közösen hozta létre a hazai startupok mentorálásával foglalkozó előző cégét, amelyet alapítása óta több mint 500 cég keresett fel tanácsért. A „Cápák Között” című televíziós műsorban való szereplése révén Balogh Petya emellett a pénzügyi edukáció és a vállalkozói kultúra hazai fejlesztésében is kulcsszerepet vállal.

Az előadások végén a jelen lévő befektetőknek és érdeklődőknek lehetősége nyílt kérdezni a vállalatoktól. A szakmai esemény egy kötetlen networkinggel zárult.