A BÉT-en a részvényeket három különböző kategóriába lehet bevezetni:

1. Prémium kategória:

A Prémium kategóriában a Tőzsde a bevezetendő sorozat nagyságához (árfolyamértéken számított összérték), tulajdonosi köréhez (közkézhányad), valamint a társaság működési időtartamához kapcsolódó követelményeket is felállított, továbbá a felsorolt feltételek mellett kötelezően előírja bevezetéskor a bevezetendő értékpapírokra vonatkozóan nyilvános tranzakció végrehajtását. A Prémium kategóriába a likvidebb, és szélesebb befektetői körrel rendelkező társaságok részvénysorozatai tartoznak.

2. Standard kategória:

A Tőzsde a Prémium kategória követelményeinél egyszerűbb módon kívánja biztosítani a tőzsdei bevezetés lehetőségét az olyan közepes és kis kapitalizációjú cégek számára is, amelyek a szabályozott piacra lépés első lépésének tekinthető T kategóriát át kívánják ugrani és már első megjelenésük alkalmával nyilvános tranzakciót is szeretnének végrehajtani. E cégeknek a Standard kategóriába történő bevezetést célszerű kérelmezni, amelynek feltételei megegyeznek a jogszabályban meghatározott szabályozott piacra való bevezetés törvényi felvételeivel, azzal a kiegészítéssel, hogy nyilvános tranzakció végrehajtása számukra is kötelező.

3. T kategória:

A Tőzsde lehetőséget biztosít azon közepes és kis kapitalizációjú cégek számára is, amelyek a bevezetéskor nem hajtanak végre nyilvános tranzakciót, azaz technikai bevezetéssel lépnek a piacra. Ezáltal ez a kategória a szabályozott piaci megjelenés első fokozatának számít. A Tőzsde a T kategóriára vonatkozóan a törvényekben a szabályozott piacra való bevezetés esetén előírtakon túlmenően nem támaszt egyéb követelményeket.