Trade Center (1990-1992)
Budapest, V. kerület, Váci utca 19.

Váci utca_resize.jpg

A Budapesti Értéktőzsde újranyitásakor egy, a budapestiek számára a fejlett Nyugatot idéző, mára szűkösnek tűnő Váci utcai irodaház első emeletén, egy 80 négyzetméteres, ablaktalan szobában kezdte meg működését. E tőzsdeterem báját az adta, hogy brókerek és újságírók, megbízók és kibocsátók, felügyeleti ellenőrök és tőzsdei vezetők szinte testközelben voltak. Itt alakultak ki azok a személyes kapcsolatok, amelyek később, már az elektronikus kereskedés személytelenebb világában is összetartották a hazai tőkepiac hálóját. Az induláskor egy 12 PC-ből álló lokális hálózat bonyolította le a tőzsdei ügyletek nyilvántartását és elszámolását, ez még 1992 közepén is elégségesnek bizonyult (a nap ügyfélszám ritkán érte el az ötvenet). A kereskedőket a hazai magánmegbízások többségét adó látogatóktól - a tőzsdézés akkoriban néhány tucat fiatal sportja volt - kezdetben csupán egy jelképes kötélkordon választotta el, és a kereskedést vezénylő tőzsdei levezetőnek nemegyszer szóban - sőt írásban is - figyelmeztetnie kellett némelyik látogatót, újságírót a szabályzat ama pontjára, amely tiltotta "az alkusz és a látogatók között az információ bármilyen módon történő átadását". Ezért volt nagy a forgalma a tőzsdeterem melletti folyosón lévő nyilvános telefonfülkének.

Pesti Hazai Takarékpénztár palotája (1992-2007)
Budapest, V. kerület, Deák Ferenc utca 5.

The_building_of_PestiHazaiElsoTakarekpenztar_v1.jpg

A Pesti Hazai Első Takarékpénztár-Egyesület eklektikus palotája a mai Vörösmarty téren 15 éven át adott otthont a BÉT-nek. A Váci utca és a Deák Ferenc utca által határolt 3082 m2-es telken álló palota 1911 és 1915 között épült Alpár Ignác tervei szerint. A palota első és második emeleti belsőépítészeti elrendezése nemes anyagokból készült, mint sienai és francia Escalette márványból. A díszes ajtófaragások, az ülésterem, és a foyer berendezése fejedelmi pompával készült Faragó Ödön tervei szerint. A belső részek Róth Miksa lélegzetelállító festett üvegablakai pompájában úsznak. A homlokzat reliefjei és szobrai Maróti Géza műhelyéből származtak, és antik mitológiai isteneket és történeteket ábrázoltak. Az épület 1993 óta az UNESCO által nyilvántartott Világörökség része, és műemlékvédelem alatt áll.

Herzog-palota (2007-2015)
Budapest, VI. kerület, Andrássy út 93.

BET170 (1).jpgA Herzog Mór Lipót nevét viselő villa adott otthont az egyik legnagyobb magyarországi magánkézben lévő műgyűjteménynek. A fénykorában több mint 3000 darabból álló kollekció számos darabját ma a Szépművészeti Múzeumban őrzik. A patinás, Ray Rezső által tervezett, közel 3000 m2-es épület komoly belső felújításon és átalakításon ment keresztül, hogy mindenben megfeleljen a BÉT által támasztott magas műszaki követelményeknek. Az épület Budapest híres sugárútján, az Andrássy úton található, amely az Erzsébet teret köti össze a Hősök terével.


Bank Center (2015-)
Budapest, V. kerület, Szabadság tér 7.

Bank_center_terv4.jpg

110 év után a Budapesti Értéktőzsde ismét a Szabadság térre költözött. Jelenleg a történelmi Tőzsdepalota melletti Bank Centerben folytatja tevékenységét, ami maximálisan megfelel a modern kor és az elektronikus kereskedés kihívásainak. A mostani székhely a főváros pénzügyi központjában található, mely a befektetők, partnerek és a lakosság számára egyaránt jól megközelíthető.