A középiskolások és tanáraik számára 2023-ban nyolcadik alkalommal nyílik lehetőség kipróbálni a tőzsde izgalmas világát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénziránytű Alapítvány közös ingyenes, online tőzsdejátékán, a Részvényfutamon.

A 2023. március 6. és 31. között, virtuális tőkével és valódi részvényekkel zajló versenyben minden 7-8. osztályos és középiskolás diák, valamint szüleik és tanáraik tehetik próbára befektetési érzéküket.

BÉT_png_darabok-04.png

BÉT_png_darabok-03.png
BÉT_png_darabok-01.png A négy versenyhéten, 19 kereskedési napig tartó játék során a versenyzők valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a Budapesti Értéktőzsdén elérhető termékekkel. A résztvevők emellett a naponta kitölthető kvíz kérdések segítségével növelhetik a befektetésre szánt tőkéjüket. A kérdések megválaszolását segítheti a játékban is letölthető Tőzsde ABC.
BÉT_png_darabok-03.png
BÉT_png_darabok-02.png

A március 31-ig tartó versenyen számos értékes nyereménnyel gazdagodhatnak a legjobban teljesítő részvényfutamosok. Azon versenyzők, akik a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkeznek, Lenovo táblagéppel, Huawei okosórával és JBL fülhallgatóval gazdagodnak. Emellett minden héten, az adott játékhét alatt a legnagyobb portfóliónövekedést elérő játékos egy TRUST vezeték nélküli okostelefon-töltőt nyer.

A BÉT Részvényfutamról
Az összesen 19 kereskedési napot felölelő játék a 7-8. osztályos és középiskolás diákokat, valamint szüleiket és tanáraikat szólítja meg. A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 22 részvénnyel valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forintos virtuális tőke segítségével tudnak kereskedni a játékosok. Ezen felül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik profitjukat, amelyekhez több, tőzsdei témakörre kidolgozott oktatási háttéranyag is segítséget nyújt.