Előadók:

Korányi G. Tamás
, tőzsdeguru, tőzsdetörténész;
Bozsik Balázs, a Budapesti Értéktőzsde munkatársa.
 
Az ingyenes webináriumot 2020. november 18-án 16:00 órától a Budapesti Értéktőzsde élőben közvetíti a Facebook Live-on!
 

A további részletekért és a Facebook Live közvetítésért kérjük, kövesse figyelemmel a BÉT Facebook oldalát, valamint a BÉT e-Akadémia Facebook eseményét!

Előadónk:
KGT_portre.jpg

Korányi G. Tamás (60) az ELTÉ-n történelem-filozófia szakos tanárként végzett, 1984 óta újságíró. 1991–2013 között a NAPI Gazdaság tőzsdei rovatvezetője majd a napilap főszerkesztője, 2013–2017 között a Napi.hu aktív, azóta tiszteletbeli főszerkesztője. A tőzsde közössége háromszor választotta az Év Tőzsdei Újságírójának.

 

A magyar értékpapírpiac 1984-es újraindulása óta kötvény-, a Budapesti Értéktőzsde 1990-es alapítása óta részvénybefektető. Gyakorlatilag ma is napi szinten hajt végre tranzakciókat. 2003–2004-ben a BÁT (Budapesti Árutőzsde) és a BÉT egyik legnagyobb tulajdonosa, a tőzsdék egyesülését megelőzően mindkét tőzsde felügyelő bizottsági tagja volt.

 

Több, mint egy évtizeden át igazgatósági tagja volt a Fotex-nek, 2006–2007-ben az Exbus (korábbi NABI) igazgatóságának elnöke, 2006-ban mint nagytulajdonosnak és igazgatótanács tagnak, döntő szerepe volt a Bookline tőzsdei bevezetésében.

 

Több könyvet írt a tőzsdéről: Privatizáció a tőzsdén keresztül (1999, ÁPV), Tőzsde születik és Tőzsde Született (Szeles Nórával közösen, 2005 és 2007, BÉT), Sztellázs-ügylet ultimóra – A Budapesti Áru- és Értéktőzsde története 1864–1948, 2013). Három évtizede gyűjti- a régi térképek mellett- a régi értékpapírokat és tőzsdei dokumentumokat.

 

A BÉT e-Akadémiáról

A BÉT e-Akadémia a korábbi, népszerű BÉT Akadémia megújult, digitális kiadása, amely online előadásait élő közvetítéseken keresztül hozza közelebb a Tőzsde az érdeklődő lakosság részére. Mivel a közvetítések limitált hozzáféréssel valósíthatók meg, a webináriumokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációt mindig az egyes webináriumokat megelőzően kell elvégezni. 

Az előadássorozat keretében a magyar tőkepiac meghatározó szakértői mutatják be a tőzsde világát olyan izgalmas témákra fókuszálva, mint a tőzsdepszichológia, a hazai és külföldi részvénybefektetések, a gazdasági hírek piacokra gyakorolt hatása vagy az aktuális piaci trendek.