Milyen szempontokat érdemes követni, ha fenntartható és társadalmilag felelős befektetéseket szeretnénk magunkénak tudni? Miként kötődnek a befektetésekhez társadalmi hatások, célok? Mi az összefüggés az ESG, az impact investment és a digitalizáció között?

Ezekre a kérdésekre nyújtanak hamarosan választ Faluvégi Balázs, a Blueopers alapítója és elnök-vezérigazgatója, valamint Eszter Elemér, a PBG FMC és az Impact Ventures igazgatóságának elnöke a második BÉT e-Akadémia online előadásán.

Az ingyenes webináriumot 2020. június 17-én 16:00 órától élőben közvetíti a Budapesti Értéktőzsde.

A további részletekért és a Facebook Live közvetítésért kérjük, kövesse figyelemmel a BÉT Facebook oldalát, valamint a BÉT e-Akadémia Facebook eseményét!

BÉT_png_darabok-04.png

Előadóink:

Faluvégi Balázs.jpg


Faluvégi Balázs 

elnök-vezérigazgató, alapító,
Blueopers

Faluvégi Balázs 2001-ben közgazdászként diplomázott, majd 2002-ben elvégezte a Nemzetközi Bankárképző Felsőfokú Bankszakmai programját, illetve 2007-ben ugyanazon intézményben Befektetéselemzői diplomát is szerzett.

 

Pályafutását 1997-ben az Europool alapkezelőnél gyakornokként kezdte, majd az IE New York Broker befektetési szolgáltatónál dolgozott elemzőként. Ezt követően saját befektetési tanácsadó céget, majd 2007-től alapkezelőt alapított. 2010 és 2015 között részt vett egy vagyonkezelő társaság alapításában, tőzsdére vitelében, valamint portfólió menedzserként dolgozott. 2017-ben három alapító társával elindította az első hazai robot tanácsadó szolgáltatást, Blueopes néven, Társadalom- és Környezettudatos Befektetésekre fókuszálva. A Magyar Fintech Szövetség társalapítója és elnökségi tagja.

Eszter Elemér.jpg


Eszter Elemér 

igazgatósági elnök,
PBG FMC, Impact Ventures

Eszter Elemér a PBG FMC Zrt. és az Impact Ventures Zrt. igazgatóságának elnöke. A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett, majd 2001-ben ösztöndíjasként közgazdász és politológia szakon tanult az amerikai Christendom College-on.

 

Pályáját a Citibank Zrt.-nél kezdte, majd 2004-ban társalapítóként részt vett a Cryo Innovation biotechnológiai Startup felépítésében, amelyből később az első magyarországi sikeres „Jeremie exit” lett. 2007-ben alapította meg a PBG Zrt.-t, majd 2013-ban elindította a PBG FMC (PBG Fund Management Company) nevű kockázati tőkealap kezelőt, amely a Jeremie program közreműködőjeként a rábízott 4,3 milliárd forint tőkét közel két év alatt 26 innovatív, korai fázisú vállalkozásba fektette. 

 

2018 decemberében jegyezték be az Impact Ventures Kockázati tőkealap Kezelő Zrt. által kezelt társadalmi hasznosságú befektetési alapokat, amelyek olyan hazai és európai vállalatokba fektethetnek tőkét, amelyek skálázható üzleti modellel rendelkeznek és a pénzügyi értelemben vett eredmény mellett mérhető társadalmi hasznot termelnek. Eszter Elemér 2019 januárjától képviseli a HCVA befektetői közösségét.

 

A BÉT e-Akadémiáról

A BÉT e-Akadémia a korábbi, népszerű BÉT Akadémia megújult, digitális kiadása, amely online előadásait élő közvetítéseken keresztül hozza közelebb a Tőzsde az érdeklődő lakosság részére. Mivel a közvetítések limitált hozzáféréssel valósíthatók meg, a webináriumokon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációt mindig az egyes webináriumokat megelőzően kell elvégezni. 

Az előadássorozat keretében a magyar tőkepiac meghatározó szakértői mutatják be a tőzsde világát olyan izgalmas témákra fókuszálva, mint a tőzsdepszichológia, a hazai és külföldi részvénybefektetések, a gazdasági hírek piacokra gyakorolt hatása vagy az aktuális piaci trendek.