VéghRichárd_resize.jpg


Végh Richárd
Vezérigazgató,
Budapesti Értéktőzsde

Végh Richárd 2016. január 1-től a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója.

 

Vezérigazgatói pozíciója mellett több mint két éven át, 2017 márciusa és 2019 májusa között a BÉT elnöki pozícióját is betöltötte. 2013 októbere és 2015 decembere között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Tőkepiaci Felügyeleti Igazgatóságának igazgatójaként irányítása alá tartozott a hazai tőkepiaci intézmények felügyelete, bennfentes kereskedelemmel, piacmanipulációval kapcsolatos piacfelügyeleti vizsgálatok lefolytatása, továbbá a tőkepiaci kibocsátói engedélyek kiadása.

 

2004 és 2013 között a Budapesti Értéktőzsde Üzletpolitikai Igazgatóságán dolgozott különböző pozíciókban.

autowallis_ormosy_gabor.jpg


Ormosy Gábor

Vezérigazgató,
AutoWallis Nyrt.

Ormosy Gábor 2019. áprilisa óta az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója, azonban ezt megelőzően is dolgozott a Wallis Csoportnál: tranzakciós és stratégiai tanácsadói tapasztalataira építve 2004-től a Wallis Autó Holding pénzügyi igazgatójaként, majd vezérigazgatójaként dolgozott az autós üzletág reorganizációján, ezt követően pedig a Wallis Csoport pénzügyi igazgatói feladatait látta el.

 

A jelentős pénzügyi és vállalatirányítási tapasztalatokkal rendelkező szakember tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen és az amerikai Georgetown Egyetemen végezte. 2006-ban a Magyar Fejlesztési Bank leányvállalataként alapította meg és irányította vezérigazgatóként a kkv-k EU támogatásainak adminisztrálásáért felelős MAG Zrt.-t, majd ezt követően egyebek mellett az MKB Banknál és a Veolia csoportnál töltött be vezető pozíciókat.

SzaboAndras_foto.png

 

Szabó András
Alapító-tulajdonos, ügyvezető,
iData Kft.

Szabó András az iData Kft. alapító-tulajdonosa és ügyvezetője. Egyetemistaként, évfolyamtársával fejlesztették ki az iTrack nyomkövetési rendszert. A szoftver legfőbb jellemzője a rugalmas keretrendszer, melynek segítségével azonnal tud a vállalat reagálni az ügyfelek egyedi igényeire.

 

András szinte minden pozícióban megmérettette magát. Mára már édesapja oldalán társ-ügyvezetőként vesz részt, a ma már 120 fős vállalat irányításában. 

 

Az iData Kft. Magyarország egyik vezető telematikai szolgáltatója. A 100%-ban magyar tulajdonú középvállalat 2005 óta van jelen a piacon. Fő terméke az iTrack GPS Nyomkövető Rendszer.

szalay_rita.jpg

 

dr. Szalay Rita
Igazgató, Kibocsátói Igazgatóság,
Budapesti Értéktőzsde

Dr. Szalay Rita az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerezte meg jogi oklevelét. Jogi gyakornoki évei során elsősorban felszámolással, társasági joggal valamint a szellemi alkotások jogával foglalkozott. Mesterdiplomáját a University of Cincinnati Carl. H. Lindner üzleti kollégiumában szerezte meg 2003-ban.

 

A Budapesti Értéktőzsdénél 2006-ban kezdte meg pályafutását, ahol jelenleg a Kibocsátói Igazgatóságot vezeti mint igazgató. Tevékenységének legfőbb részét a hazai és európai uniós, az értéktőzsdékre, a tőkepiacokra és kibocsátókra gyakorolt szabályozási eljárások alkotják, azonban oktatási tevékenységekben is szívesen részt vesz.

 

A KELER KSZF Zrt. felügyelő bizottságának elnöke, illetve a Budapesti Értéktőzsde nevében a Kibocsátói Bizottság, a Felelős Vállalatirányítási Bizottság és a FESE Kibocsátói Szakértők munkacsoportjának tagja.

 

Az előadók listáját folyamatosan frissítjük!