A jó honlap kétoldalú kapcsolatot biztosít. Nemcsak tájékoztatási, hanem kapcsolattartási felület is, segítségével megkönnyíthető a befektetői kapcsolattartás mindennapi tevékenysége.

  • A befektetői kapcsolattartással foglalkozó honlap több funkciót is ellát:
  • Áttekintő képet ad a társaság működéséről, megismerteti a piaci szereplőkkel a társaság működésének lényeges elemeit, fő stratégiáját.
  • A társaság közzétételi felülete, mely segíti az értékpapírok árfolyamát, hozamát befolyásoló információk terítését.
  • A társaságra vonatkozó információk tárháza (a különféle közzétételek, pénzügyi jelentések, prezentációk könyvtára, historikus adatbázisa).
  • Kommunikációs eszköz, mely lehetővé teszi a piaci szereplők igényeinek megismerését, kiszolgálását is (hírlevél, GYIK (gyakran ismétlődő kérdések), figyelmeztető üzenetek a közzétett hírekről).

A befektetői kapcsolattartással foglalkozó honlap kialakításánál elsődlegesen azt kell figyelembe venni, hogy a társaság iránt milyen piaci szereplők érdeklődnek, és hogy pontosan mire kíváncsiak. Miután a társaság kialakította elképzelését arról, hogy kinek és mit akar elmondani, fontos helyesen megválasztani a tájékoztatás tartalmi és formai eszközeit. Egyértelműen, röviden kell megfogalmazni a mondanivalót, bizalmat kell ébreszteni a felhasználókban (melyet folyamatosan fenn is kell tartani), és technikailag olyan megoldást kell választani, mely támogatja és elősegíti az információk könnyű, gyors elérhetőségét.

A Tőzsde annak érdekében, hogy segítse a tőzsdei kibocsátók befektetői kapcsolattartással foglalkozó honlapjának kialakítását, végzett egy felmérést a piaci szereplők körében (hogy milyen igények merülnek fel mind a tartalom, mind a technológiai megvalósítás tekintetében), s készített egy ajánlást a társaságok honlapjának felépítésével, kialakításával kapcsolatban.

HONLAPOK

Név

Tartalom

Dátum

 Méret

Feldolgozás

A Kibocsátói honlapokkal kapcsolatos kérdőív feldolgozása

2005.01.14.

924 KB

Honlap Útmutató

Kibocsátói honlapok tartalmával kapcsolatos javaslatok

2005.03.17.

152 KB